Log in

I forgot my passwordcBox

Latest topics

» Tuatha dé Danann
by Sarathiel Mon Jun 17, 2019 12:02 pm

» Mélységiek
by Sarathiel Sun Apr 07, 2019 11:39 am

» Démonok
by Sarathiel Sun Apr 07, 2019 12:42 am

» Tündék, sötét tündék
by Sarathiel Sat Apr 06, 2019 1:32 pm

» Bestiárium
by XIII. Sixtus Wed Apr 03, 2019 9:30 pm

» Kultisták
by Sarathiel Tue Apr 02, 2019 10:41 pm

» Your first subject
by Sarathiel Tue Apr 02, 2019 9:14 pm

» A protestáns Egyház
by XIII. Sixtus Mon Apr 01, 2019 11:25 pm

» Diachonos
by Sarathiel Mon Apr 01, 2019 9:14 pm

Most active topic starters
Sarathiel
Felszerelés 1szava10Felszerelés Voting_bar2Felszerelés 1szava11 
Kultista Tündér
Felszerelés 1szava10Felszerelés Voting_bar2Felszerelés 1szava11 
XIII. Sixtus
Felszerelés 1szava10Felszerelés Voting_bar2Felszerelés 1szava11 

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 11 on Sun Feb 03, 2019 11:41 am
September 2019
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Calendar Calendar

QfA Discord

You are not connected. Please login or register

Felszerelés

Go down  Message [Page 1 of 1]

1Felszerelés Empty Felszerelés on Fri Jan 11, 2019 9:43 am

„Sosem tudod, mikor válik hasznodra egy plüssállat!” – Armin Fairlight


Legyen az varázsló, harcos, vagy éppen félcsupaszon a havas hegyeket járó nefilim, egy karakter sem járta üres zsebbel a világot. Az egyes tárgyakra másféle szabályok vonatkoznak aszerint, hogy mennyit és milyen fajtákat viselhet belőle a karakter.


Tárgyak típusai
Minden tárgynak van egy típusa. Az egyes tárgyakra másféle szabályok vonatkoznak aszerint, hogy mennyit és milyen fajtákat képes a karakter viselni. Az adott felszerelés fajtáji a típusuk után, kötőjellel vannak a tárgy leírásánál feltüntetve.

  • Fegyver: a karakter elsődleges eszköze mind támadáshoz, mind védekezéshez. Formája a pengéktől az íjon át a varázskönyvig sokféle lehet. Egy karakter akármennyi fegyvert tarthat magánál (természetesen a józan ész határain belül), azonban az, hogy milyen fajta fegyvereket képes eredményesen használni korlátozott, és adott karakter kasztja határozza meg. Egy karakter csak meghatározott számú fegyvert forgathat egyszerre (mely általában egy, ritkább esetekben kettő). Fegyver fajtái: félkezes, egykezes, kétkezes, távolsági. Erről bővebb leírást a fegyverek leírásánál találsz.
  • Páncél: elsősorban a védelmet és az állóképességet támogató felszerelések, melyeket a karakter magára tud ölteni. Többféle nehézségű és eltérő védelmi értékű páncélok léteznek. Fontos, hogy a hétköznapi ruhák, az egyszerű öltözékek nem számítanak páncélnak. Minden kasztnak meg van adva, milyen altípusú páncélban képes kényelmesen harcolni. A karakter viselhet nehezebb vagy könnyebb páncélt is, hogy kihasználja annak előnyeit, vagy elkerülje annak hátrányait (természetesen ésszerű határokon belül). Egy karakter maximum egy darabot hordhat magán minden páncélfajtából. Páncél fajtái: vért, fejfedő, karvédő, lábvédő. Páncél altípusai: könnyű, közepes, nehéz.
  • Kiegészítő: különféle apró, de hasznos tárgyak, általában egy vagy több mágikus képességgel rendelkeznek, melyeket körültekintően felhasználva a karakter saját hasznára fordíthat. Ebből minden karakter öt darabot tarthat magánál egyszerre.
  • Típus nélküli tárgyak: ezekből a tárgyakból bármennyi lehet a karakternél, bármiféle korlátozás nélkül. Általában az egyszer használatos tárgyak (varázsfőzetek, varázstekercsek, stb, illetve egyes küldetések és játékok jutalmai) tartoznak ide, valamint a hasznos, ám nagy jelentőséggel nem bíró eszközök (iránytű, térkép, kötél stb.). Ide tartoznak azok a tárgyak is, melyeket az Összetevők és Bolt leírásban lehet megtalálni.


Ezeken az eszközökön kívül még rengeteg holmi lehet egy karakternél, amit nem tüntet fel az adatlapján. Ilyenek a különféle öltözékek, az utazás egyes kellékei (tűzszerszám, hálózsák, sátor), vagy akár olyan egyszerű holmik, mint egy táska, étel, vagy egy kulacs víz. Ezeket nem is szükséges az adatlapon feltüntetni, s bármikor használhatja őket a karakter, amennyiben az adott küldetés illetve játék nem zárja ki az, hogy nála lenne (például nem valószínű, hogy valaki vinne magával egy elegáns bálba hátizsákot).Last edited by Kultista Tündér on Wed Jan 16, 2019 10:59 am; edited 1 time in total

View user profile

2Felszerelés Empty Re: Felszerelés on Tue Jan 15, 2019 2:15 pm

Kezdésnek választható felszerelések


Induláskor minden karakter egy darabot választhat a fegyvere mellé az alábbi vértek és kiegészítők közül, teljesen ingyen. Ez alól az egyetlen kivétel, ha az előtörténete indokolja, hogy kellően vagyonos, így megengedhet magának több vértet vagy egyéb tárgyat (például gazdag család, vagy nemesi származás). Ilyenkor a karakter bármennyi felszerelést választhat erről a listáról. Az árral megjelölt tárgyak később is megvásárolhatóak, hasonlóan a képességekhez, ezeket nem kell más játékosoktól megvenni.


Név: Köpeny
Típus: Vért (Könnyű)
Leírás: A törzse, derekat fedő, gyakran hosszú szárú vastag ruhadarab, mely minimális védelmet nyújt a vágások, szúrások, ütések ellen. Varázslók kedvelt viselete.
Kritérium: -
Ár: 500 váltó (Boltban vásárolható)

Név: Bőrvért
Típus: Vért (Közepes)
Leírás: A testet védő, kivert bőrből készült páncél.
Kritérium: -

Név: Mellvért
Típus: Vért (Nehéz)
Leírás: Egy fémből készült a törzset védő páncél. Vágások ellen effektív, azonban nagy súlya van.  
Kritérium: -

Név: Sapka
Típus: Fejfedő(Közepes)
Leírás: A fejet, valamint esetenként a nyakat is betakaró kivert bőrből készült fejfedő.
Kritérium: -

Név: Sisak
Típus: Fejfedő (Nehéz)
Leírás: A fejet, nyakat és műremek vérteknél akár az arcot is fedő, azt védő fémből készült páncéldarab.
Kritérium: -

Név: Bőr alkarvédő
Típus: Karvédő (Közepes)
Leírás: Az alkarra illeszkedő bőr páncéldarab. Készülhet egy karra, vagy párban.
Kritérium: -

Név: Karpáncél
Típus: Karvédő (Nehéz)
Leírás: Fém vért, mely a kézháttól egészen a felkar elejéig terjed. Megjelenése változó, a pár összeszíjazott lemeztől egészen a kar teljes felületét takaró páncélig terjedhet. Készülhet kizárólag az egyik karra, vagy párban.
Kritérium: -

Név: Bőr lábszárvédő
Típus: Lábvédő (Közepes)
Leírás: A vádlit és lábszárat védő páncéldarab. Párosával, vagy egyénileg is lehet vásárolni.
Kritérium: -

Név: Lábvért
Típus: Lábvédő (Nehéz)
Leírás: A csizmától a vért aljáig terjedő páncél. Változatos megjelenésű, a részleges fedettségűtől egészen a szabad felület nélküli lábvértig bármilyennel találkozhatunk. Párban és egy lábra is kapható.
Kritérium: -

Név: Láncing
Típus: Kiegészítő
Leírás: Egy láncszemek egymásba fűzéséből kialakított páncél, melyet fém páncélok és köpenyek alá, illetve bőrpáncélok alá vagy fölé is fel lehet venni. Növeli a védelmet, de ezzel arányosan lassítja viselőjét.
Kritérium: -

Név: Kesztyű
Típus: Kiegészítő
Leírás: Átlagos szövetkesztyű, mely véd a hidegtől. Önmagában szinte semmi védelmet nem ad, de gyakran látják el mágikus hímzéssel, ami miatt viselője képes egy darab mágiáját úgy használni, hogy nem vette elő a varázskönyvét.
Kritérium: -
Ár: 500 váltó (Boltban vásárolható)

Név: Tegez
Típus: Kiegészítő
Leírás: Minden távolsági fegyvert használó karakter egy tegezzel kezd, benne 25 lövedékkel. Ez egy bőrből készült, esetenként díszített, fémmel megerősített változatos alakú tok, amiben 25 nyílvessző, tüske, puskagolyó, vagy egyébb fér el. Szükség esetén a karakter beruházhat további tegezekre. Sosem lehet tudni, mikor van szükség extra nyílvesszőkre.
Kritérium: -
Ár: 500 váltó (Boltban vásárolható)

Név: Szenteltvizes flaska
Típus: Kiegészítő
Leírás: Ezüstös hímzésű, áldott üvegedény, melybe ha szentelt vizet töltenek, nem veszti el erejét. A szentelt víz minden vámpírral, démonnal, előholttal és kultistával szemben égető savként viselkedik. A flaskát magát használat után újra lehet tölteni.
Kritérium: -
Ár: 500 váltó (Boltban vásárolható)

View user profile

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum