Log in

I forgot my passwordcBox

Latest topics

» Hellenburgi Királyi Szövetség
by Kultista Tündér Fri Mar 01, 2019 11:58 pm

» Agreus
by Jerobeam Mon Feb 25, 2019 3:24 pm

» Választható kasztok
by Jerobeam Wed Feb 06, 2019 2:14 pm

» A Veroniai Királyság
by Jerobeam Fri Feb 01, 2019 5:50 pm

» Mérnök
by Kultista Tündér Thu Jan 17, 2019 9:33 pm

» Felszerelés
by Kultista Tündér Tue Jan 15, 2019 2:15 pm

» Nekromanták
by Kultista Tündér Mon Jan 07, 2019 1:28 pm

» Szövetségesek
by Kultista Tündér Tue Dec 25, 2018 9:27 pm

» Utak
by Kultista Tündér Tue Dec 25, 2018 8:16 pm

Most active topic starters
Jerobeam
 
Kultista Tündér
 
XIII. Sixtus
 

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 11 on Sun Feb 03, 2019 11:41 am
March 2019
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar

QfA Discord

You are not connected. Please login or register

Felszerelés

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Felszerelés on Fri Jan 11, 2019 9:43 am

„Sosem tudod, mikor válik hasznodra egy plüssállat!” – Armin Fairlight


Legyen az varázsló, harcos, vagy éppen félcsupaszon a havas hegyeket járó nefilim, egy karakter sem járta üres zsebbel a világot. Az egyes tárgyakra másféle szabályok vonatkoznak aszerint, hogy mennyit és milyen fajtákat viselhet belőle a karakter.


Tárgyak típusai
Minden tárgynak van egy típusa. Az egyes tárgyakra másféle szabályok vonatkoznak aszerint, hogy mennyit és milyen fajtákat képes a karakter viselni. Az adott felszerelés fajtáji a típusuk után, kötőjellel vannak a tárgy leírásánál feltüntetve.

  • Fegyver: a karakter elsődleges eszköze mind támadáshoz, mind védekezéshez. Formája a pengéktől az íjon át a varázskönyvig sokféle lehet. Egy karakter akármennyi fegyvert tarthat magánál (természetesen a józan ész határain belül), azonban az, hogy milyen fajta fegyvereket képes eredményesen használni korlátozott, és adott karakter kasztja határozza meg. Egy karakter csak meghatározott számú fegyvert forgathat egyszerre (mely általában egy, ritkább esetekben kettő). Fegyver fajtái: félkezes, egykezes, kétkezes, távolsági. Erről bővebb leírást a fegyverek leírásánál találsz.
  • Páncél: elsősorban a védelmet és az állóképességet támogató felszerelések, melyeket a karakter magára tud ölteni. Többféle nehézségű és eltérő védelmi értékű páncélok léteznek. Fontos, hogy a hétköznapi ruhák, az egyszerű öltözékek nem számítanak páncélnak. Minden kasztnak meg van adva, milyen altípusú páncélban képes kényelmesen harcolni. A karakter viselhet nehezebb vagy könnyebb páncélt is, hogy kihasználja annak előnyeit, vagy elkerülje annak hátrányait (természetesen ésszerű határokon belül). Egy karakter maximum egy darabot hordhat magán minden páncélfajtából. Páncél fajtái: vért, fejfedő, karvédő, lábvédő. Páncél altípusai: könnyű, közepes, nehéz.
  • Kiegészítő: különféle apró, de hasznos tárgyak, általában egy vagy több mágikus képességgel rendelkeznek, melyeket körültekintően felhasználva a karakter saját hasznára fordíthat. Ebből minden karakter öt darabot tarthat magánál egyszerre.
  • Típus nélküli tárgyak: ezekből a tárgyakból bármennyi lehet a karakternél, bármiféle korlátozás nélkül. Általában az egyszer használatos tárgyak (varázsfőzetek, varázstekercsek, stb, illetve egyes küldetések és játékok jutalmai) tartoznak ide, valamint a hasznos, ám nagy jelentőséggel nem bíró eszközök (iránytű, térkép, kötél stb.). Ide tartoznak azok a tárgyak is, melyeket az Összetevők és Bolt leírásban lehet megtalálni.


Ezeken az eszközökön kívül még rengeteg holmi lehet egy karakternél, amit nem tüntet fel az adatlapján. Ilyenek a különféle öltözékek, az utazás egyes kellékei (tűzszerszám, hálózsák, sátor), vagy akár olyan egyszerű holmik, mint egy táska, étel, vagy egy kulacs víz. Ezeket nem is szükséges az adatlapon feltüntetni, s bármikor használhatja őket a karakter, amennyiben az adott küldetés illetve játék nem zárja ki az, hogy nála lenne (például nem valószínű, hogy valaki vinne magával egy elegáns bálba hátizsákot).Last edited by Kultista Tündér on Wed Jan 16, 2019 10:59 am; edited 1 time in total

View user profile

2 Re: Felszerelés on Tue Jan 15, 2019 2:15 pm

Kezdésnek választható felszerelések


Induláskor minden karakter egy darabot választhat a fegyvere mellé az alábbi vértek és kiegészítők közül. Ez alól az egyetlen kivétel, ha az előtörténete indokolja, hogy kellően vagyonos, így megengedhet magának több vértet vagy egyéb tárgyat (például gazdag család, vagy nemesi származás). Ilyenkor a karakter bármennyi felszerelést választhat erről a listáról.


Név: Köpeny
Típus: Vért (Könnyű)
Leírás: A törzse, derekat fedő, gyakran hosszú szárú vastag ruhadarab, mely minimális védelmet nyújt a vágások, szúrások, ütések ellen. Varázslók kedvelt viselete.
Ár: 500 váltó (Boltban vásárolható)
Kritérium: -

Név: Bőrvért
Típus: Vért (Közepes)
Leírás: A testet védő, kivert bőrből készült páncél.
Kritérium: -

Név: Mellvért
Típus: Vért (Nehéz)
Leírás: Egy fémből készült a törzset védő páncél. Vágások ellen effektív, azonban nagy súlya van.  
Kritérium: -

Név: Sapka
Típus: Fejfedő(Közepes)
Leírás: A fejet, valamint esetenként a nyakat is betakaró kivert bőrből készült fejfedő.
Kritérium: -

Név: Sisak
Típus: Fejfedő (Nehéz)
Leírás: A fejet, nyakat és műremek vérteknél akár az arcot is fedő, azt védő fémből készült páncéldarab.
Kritérium: -

Név: Bőr alkarvédő
Típus: Karvédő (Közepes)
Leírás: Az alkarra illeszkedő bőr páncéldarab. Készülhet egy karra, vagy párban.
Kritérium: -

Név: Karpáncél
Típus: Karvédő (Nehéz)
Leírás: Fém vért, mely a kézháttól egészen a felkar elejéig terjed. Megjelenése változó, a pár összeszíjazott lemeztől egészen a kar teljes felületét takaró páncélig terjedhet. Készülhet kizárólag az egyik karra, vagy párban.
Kritérium: -

Név: Bőr lábszárvédő
Típus: Lábvédő (Közepes)
Leírás: A vádlit és lábszárat védő páncéldarab. Párosával, vagy egyénileg is lehet vásárolni.
Kritérium: -

Név: Lábvért
Típus: Lábvédő (Nehéz)
Leírás: A csizmától a vért aljáig terjedő páncél. Változatos megjelenésű, a részleges fedettségűtől egészen a szabad felület nélküli lábvértig bármilyennel találkozhatunk. Párban és egy lábra is kapható.
Kritérium: -

Név: Láncing
Típus: Kiegészítő
Leírás: Egy láncszemek egymásba fűzéséből kialakított páncél, melyet fém páncélok és köpenyek alá, illetve bőrpáncélok alá vagy fölé is fel lehet venni. Növeli a védelmet, de ezzel arányosan lassítja viselőjét.
Kritérium: -

Név: Kesztyű
Típus: Kiegészítő
Leírás: Átlagos szövetkesztyű, mely véd a hidegtől. Önmagában szinte semmi védelmet nem ad, de gyakran látják el mágikus hímzéssel, ami miatt viselője képes egy darab mágiáját úgy használni, hogy nem vette elő a varázskönyvét.
Kritérium: -

View user profile

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum