Log in

I forgot my passwordcBox

Latest topics

» Tuatha dé Danann
by Sarathiel Mon Jun 17, 2019 12:02 pm

» Mélységiek
by Sarathiel Sun Apr 07, 2019 11:39 am

» Démonok
by Sarathiel Sun Apr 07, 2019 12:42 am

» Tündék, sötét tündék
by Sarathiel Sat Apr 06, 2019 1:32 pm

» Bestiárium
by XIII. Sixtus Wed Apr 03, 2019 9:30 pm

» Kultisták
by Sarathiel Tue Apr 02, 2019 10:41 pm

» Your first subject
by Sarathiel Tue Apr 02, 2019 9:14 pm

» A protestáns Egyház
by XIII. Sixtus Mon Apr 01, 2019 11:25 pm

» Diachonos
by Sarathiel Mon Apr 01, 2019 9:14 pm

Most active topic starters
Sarathiel
Választható kasztok 1szava10Választható kasztok Voting_bar2Választható kasztok 1szava11 
Kultista Tündér
Választható kasztok 1szava10Választható kasztok Voting_bar2Választható kasztok 1szava11 
XIII. Sixtus
Választható kasztok 1szava10Választható kasztok Voting_bar2Választható kasztok 1szava11 

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 11 on Sun Feb 03, 2019 11:41 am
August 2019
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar

QfA Discord

You are not connected. Please login or register

Választható kasztok

Go down  Message [Page 1 of 1]

1Választható kasztok Empty Választható kasztok on Wed Feb 06, 2019 2:14 pm

A kasztokra vonatkozó szabályzat

Minden karakter 1. szinten kezd, ekkor egy választott kaszt egy választott fájának első képessége feloldódik és megvehető (Ezt nevezzük elsődleges kasztnak). Minden szintlépéskor egy újabb képesség feloldására és megvételére van lehetőség az általunk megadottak közül, de csakis egyre. Egy ágon belül kötelező megfelelő sorrendben megvenni a képességeket, ugyanakkor bármikor elkezdhető egy új ág az adott kaszton belül. A képességek használatának és megvételének szabályairól részletesebben ITT olvashatsz.
6. szinten lehetőség van egy második kaszt felvételére. Ennek feltétele egy legalább 1500 szavas pályázat, melyben szerepelnek a karakter motivációi, az új kasztot kitanító mester és hogy miért vállalja, hogy tanítani fogja a karaktert, illetve az első lépések elsajátítása. Egy új kaszt megtanulása különösen nehéz és megterhelő a karakter számára, ezt mindig tartsuk szem előtt! Sajnos pont ebből kifolyólag nem minden kaszt tanulhatja meg bármelyik másiknak a képességeit. Hogy ki mit vehet fel másodlagosnak, arról ITT található egy táblázat. A képességszerzés szabályai továbbra is fenn állnak, tehát két kasztot birtokló játékosok sem vehetnek egynél több alapképességet szintenként.

A mágia működése
Az alábbi kasztok közül szinte mind használ valamennyi mágiát a képességeiben. Ennek rendszeréről és technikai szabályairól ITT található leírás, a világban való megjelenéséről és kijátszásának mikéntjéről azonban érdemes pár szót szólni.
A mágiát az egyes varázslatok működésbe hozásának szemszögéből három csoportba lehet sorolni. Egy személy akár többféle módon is használhat varázslatot, ám ez minden esetben az ő erejéből táplálkozik, legyen szó egy kérésről, vagy egy pecsét felidézéséről.


 • Szövetség alapú mágiák

  Az első típus, amikor a varázslat használója szövetséget kötött valamely magasabb rendű entitással, és az ő erejét idézi meg a hozzá intézett imákon keresztül. Klasszikusan a papok tartoznak ide, beleértve a druidákat és a kultistákat is. Mindenki csupán egyvalakivel köthet szövetséget, hiszen nincs olyan, hogy valaki egyszerre keresztény és druida is, ám egy korábbi szövetség felbontásával új köthető, ahogyan egy pap is elhagyhatja Istent egy mélységi látványosabb erejéért.
  Ebben az esetben a varázslat megidézése valamilyen kérés megfogalmazása a szövetséges entitás felé, ez lehet egy latin nyelvű ima invokációja, ének, vagy bármi hasonló. A hangos kimondás nem szükséges, elég, hogyha a varázshasználó fejben végig mondja a megfelelő szöveget.

 • Akarat alapú mágiák

  Vannak olyan emberek, akik képesek a csak a saját akaratuktól vezérelve varázslatokat megidézni. Ezek többsége olyan, amivel a harcosok a saját fizikai adottságaikat erősítik fel, a gyorsaságukat, az erejüket, vagy a látásukat. Ide tartoznak a démonok egyes varázslatai is, bár nekik is időre van szükségük, hogy kiaknázzák a bennük rejtőző potenciált, illetve a vámpírok varázslatainak egy részéhez is elegendő a puszta akarat. Ösztönösen működik, noha gyakorolni kell hozzá, a megidézéshez pedig elég a hosszabb-rövidebb koncentráció is.

 • Pecsét alapú mágiák

  Évezredek óta tudja minden értelmes faj, hogy a szimbólumoknak erejük van, elegendő csak a rúnákra gondolni. Ezekkel a szimbólumokkal pedig befolyásolni lehet a valóságot, manipulálni a mindenben és mindenhol ott rejtező különféle energiákat.
  Léteznek a világban nagyon egyszerű szimbólumok, amiket könnyedén meg lehet jegyezni és a megfelelő pillanatban a puszta felidézésével, vagy felrajzolásával aktiválni a szimbólumot és a hozzá tartozó varázslatot. Ezek kombinációjával és tovább fejlesztésével hatalmasabb, nagyobb varázslatokat is meg lehet idézni, ám elég egy apró pontatlanság, és a varázslat nem jön létre. Hogy ilyen hibák ne fordulhassanak elő, a bonyolult varázslatokhoz tartozó szerteágazó pecséteket az ilyesfajta mágia használói varázskönyvekbe rajzolják fel, hogy azt elővéve a megfelelő szimbólumot nézve már hiba nélkül tudják megidézni a varázslatokat.
  A pecsét alapú mágiák egy speciális formája a rúnamágia. A rúnákat, illetve rúnákból származó bonyolult pecséteket a hozzá értő mágus bármilyen felületre vagy tárgyra fel tudja rajzolni, ezáltal mágikus tulajdonságokkal ruházva fel az adott eszközt. Fontos azonban, hogy egyetlen tárgyra csupán egyetlen varázslat rajzolható fel, amennyiben a mágus megpróbálkozik azzal, hogy több pecsétet is felvisz, úgy az energiák összekavarodnak, és látványos robbanással ölik meg a készítőjüket. A varázslat aktiválásához már nincs szükség a mágusra, az aktiválás feltételeit megszabhatja már a rúna felrajzolásakor, noha ettől a varázslat tovább bonyolódik.


Minden képességnél fel van tüntetve, hogy a mágia mely típusába tartozik, pecséteknél pedig, hogy kell-e hozzá könyv vagy sem. Játéktechnikai fontosságúak ez utóbbiak, ugyanis könyvet igénylő mágiát anélkül értelemszerűen lehetetlen kivitelezni, így a mágusok "lefegyverezhetőek". Minden más a beleélést szolgálja és a játékosok játékélményének erősítésére lett összeírva, nem szükséges minden alkalommal leírni, ahogyan a karakter felidéz egy pecsétet vagy elmormol egy imát.

A különböző kasztok rövid leírása és általános tulajdonságaik

Jelmagyarázat:
Itt csak azt tüntetjük fel, hogy az adott kasztot milyen fajok vehetik fel ELSŐDLEGES kasztként. A démonok és a vámpírok minden esetben valamelyik saját speciális kasztjukkal kezdenek, a másodlagos kasztokkal itt nem foglalkozunk.
A „Mágia” pontértéke azt jelenti, hogy hány darab mágia-típusú varázslatot (ld. ITT) képes használni a karakter, ameddig nem végez olyan tevékenységet, amitől a varázsereje helyreáll. Ennek pontos mikéntje fajra jellemző, így bővebben ott lehet róla olvasni.


:O:
Semleges kasztok

Választható kasztok Soldie11
Katona

Faj: Ember, Tünde, Sötét tünde
Használható fegyverek: Fél-, Egy- és Kétkezes fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű, Közepes, Nehéz
Mágia: 3


Hadseregek, magánalakulatok gerincét alkotó, vagy zsoldosként, bérgyilkosként és testőrként tevékenykedő hivatásos fegyverforgatók. Páncélzatuk és fegyverzetük nagyon változatos, így harcmodoruk is. Jellemzően kevés mágiát használnak, inkább fegyverforgatási képességeikben bízva érvényesülnek a csatatéren, legyenek könnyű páncélzatban, gyorsan mozgó harcosok, vagy nehéz páncéljaik védelmében bízó, lassú de törhetetlen védők.
Mágus

Faj: Ember, Tünde, Sötét tünde
Használható fegyverek: Fél- és Egykezes fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű
Mágia: 5


A világot átszövő rejtélyes energia manipulálói, akik hosszas tanulás után sajátították el a művészet fortélyait. Az állandó tanulás és könyvek felett görnyedés miatt fizikumukat elhanyagolták, így bár varázslataikat használva veszélyes ellenfelek közelharci potenciáljuk csekély. Lehetnek tudósok, vagy csatamágusok, az emberek mindig félelemmel vegyes tisztelettel (vagy pusztán irigységből fakadó utálattal) tekintenek fel rájuk.
Választható kasztok Mage10
Választható kasztok Agent10
Ügynök

Faj: Ember
Használható fegyverek: Fél- és Egykezes fegyverek, Távolsági fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű, Közepes
Mágia: 4


Speciális feladatokra kiképzett, gondosan válogatott emberek csoportja, akik intelligenciájukat, ügyességüket és találékonyságukat egyaránt latba vetve érvényesülnek a harcmezőn és azon kívül is. Harcoljanak akár az emberek különleges íjász alakulataiban, vagy hollódoktorként az alkímiát és a mágiát vegyítve, szinte sosem mutatják képességeik teljes tárházát. Egy ügynök minden helyzetben feltalálja magát és minden problémára akad valamilyen megoldása.
:O:
Egyházi kasztok

Kereszteslovag

Faj: Ember, Tünde, Sötét tünde
Használható fegyverek: Fél-, Egy- és Kétkezes fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű, Közepes, Nehéz
Mágia: 4


Az Egyház szolgálatában álló szent harcosok, akik különböző lovagrendekbe tömörülve teljesítik az Úr akaratát. Kiváló fegyverforgatók és a segítségül hívott angyali erőkkel csak még veszélyesebbé válnak a gonosszal szembeni harcban. Képességeik sokrétű felhasználásúak, egy keresztes akár egymaga is kiegyensúlyozott harcos lehet, de képesek a támadást vagy védekezést kihangsúlyozva csapatok fontos sarokköveivé válni is. A csatatéren kívül egyszerűen élnek a rendházaikban, lovagiasságuk és bajtársiasságuk nem egy hősi éneket ihletett már meg.
Választható kasztok Crusad11
Választható kasztok Cleric10
Klerikus

Faj: Ember, Tünde, Sötét tünde, Nefilim
Használható fegyverek: Fél-, Egykezes fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű, közepes
Mágia: 5


A Veroniai Kegyelmes Isten Egyházának felszentelt beavatottjai, akik idejüket imádsággal és a Szentírás tanulmányozásával töltik, így képesek Isten erejét magukba fogadni és erős szentséggel telített varázslatokká formálni. Templomokban vagy a csatamezőn, az egyház klerikusai mindent megtesznek, hogy megvédjék híveiket. Repertoárjuk szerteágazó, támogató és támadó imák egyaránt rendelkezésükre állnak. Lehetnek egyszerű plébánosok, de speciálisan képzett inkvizítorok is, akik pápai megbízást követve kutatják fel a gonosz minden formáját, bújjon az sötét kriptákba vagy az egyszerű emberek közé.
:O:
Protestáns kasztok

Agreus

Faj: Ember, Tünde, Sötét tünde, Nefilim
Használható fegyverek: Fél-, Egykezes fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű, közepes
Mágia: 5


A protestáns egyház harcos lelkipásztorai egyszerre védelmeznek és sújtanak le az új hit ellenségeire. Csillagok és angyalok fényét, misztikus füstjét felhasználva képesek csatákat megfordítani, társaikat védelmezni, megkeresni és levadászni a gonosz minden formáját. A remek kardforgató és lélekolvasó okkultisták, valamint a tömjénezők mágikus hatalmát felhasználó, kiismerhetetlen schema papok mind az Agreus rendjének tagjai és készen állnak, hogy bármit megtegyenek, amit a Zsinat kíván tőlük.
Választható kasztok Agreus10
Választható kasztok Diacho10
Diachonos

Faj: Ember, Tünde, Sötét tünde
Használható fegyverek: Fél-, Egy- és Kétkezes fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű, közepes, Nehéz
Mágia: 4


A protestáns egyház lovagjai rendíthetetlenek, erőteljesek és fanatikusak. Fegyvereik kívülről kegyetlennek és sötétnek tűnnek, de az igaz hit követőinek saját szenvedésük kis ár azért, hogy kétszeresen sújthassanak le a Zsinat ellenségeire. Legyen akár a korbácsot használó Presbyteros, vagy az angyalok kék lángjait önmagára, ellenségeire és szövetségeseire is elszabadító Martyros a Diachonos rend lovagjai nem félnek a fájdalomtól és a szenvedéstől. Ha az Úr ezt a kelyhet állítja eléjük, az utolsó cseppig kiisszák.
:O:
Vámpír kasztok

Vámpír toronyőr


Faj: Vámpír (Finsterblut és Nebelturm családok)
Használható fegyverek: Fél- és Egy- és Kétkezes fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű, Közepes, Nehéz
Mágia: 3


A vámpírok rettegett nehézpáncélos katonái ötvözik a Nebelturmok páratlan, mágiával erősített kovácsművészetét a Finsterblutok már-már vadállati, brutális harcmodorával. A két család együttműködéséből félelmetes, átkozott harcosok születtek, akik kegyelmet nem ismerve sújtanak le mindenkire, aki veszélyt jelent a vámpírklánokra. Erejüket fekete mágiával átitatott festések és szavukra engedelmeskedő köd teszi még vérfagyasztóbbá, az éjszaka ragadozói pedig úgy végeznek ki bárkit, aki a területükre téved, hogy hírét hallva mindenki rettegje a sötéten meredő tornyokat.
Választható kasztok Towerg10

Választható kasztok Vampir12
Vámpír mágus

Faj: Vámpír (Rotmantel és Nachtraben családok)
Használható fegyverek: Fél- és Egykezes fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű, Közepes, Nehéz
Mágia: 5


Az éjszaka titkos tanainak tudói, a test és az elme befolyásolásának mesterei. A Rotmantel és a Nachtraben család egyesülésével uraivá váltak a vérnek és az árnyaknak is. Misztikusak és kiismerhetetlenek, mások számára sokszor groteszk, vagy elrettentő erők használatától sem riadnak vissza. Különleges, sokrétű mágiát birtokolnak, és sohasem piszkolnák be a saját kezük olyan triviális dolgokkal, mint a közelharc. Soraik között megtalálhatók orvosok, tudósok és mágusok is, de a valódi céljaikról csupán elképzeléseik lehetnek az egyszerű embereknek.

Vámpír végrehajtó

Faj: Vámpír (Neulander, Schwarzjager és Schwarzritter családok)
Használható fegyverek: Fél- és Egykezes fegyverek, Távolsági fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű, Közepes, Nehéz
Mágia: 4


A vámpírok végrehajtói híresek arról, hogy a katonákkal és mágusokkal ellentétben képesek szót érteni bárkivel és bármivel. Legyen szó a diplomácia kegyetlen labirintusairól vagy állatokkal kötött szövetségről, el fognak igazodni ebben a mocsárban, hosszas tanulással, mágiával, és olyan kiállással, melyet királyok is megirigyelhetnének. Amikor pedig a szavak csődöt mondanak, még mindig ott vannak a tőrkardok, melyeknek mesterei, vagy a számszeríjak, amik a vér hívó szavát követve bármilyen prédát képesek leteríteni.
Választható kasztok Execut10

:O:
Sötét tünde kasztok

Választható kasztok Darkel10
Éjvándor

Faj: Sötét tünde
Használható fegyverek: Fél-,  Egy- és Kétkezes fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű, Közepes
Mágia: 4

Kivételes képességekkel rendelkező sötét tündék, akik a hold fényéből merítenek erőt útjaik és csatáik során. Néha látni más fajok képviselőit az ő útjukat járni, ez azonban elég ritka, annyira összefonódott a sötét tündék életmódjával. Rendkívül változatos kaszt, a nagy erejű, pusztító csapásoktól kezdve a gyors, nesztelen döféseken át a gyógyító és kártékony mágiákig szinte bármit hajlandók bevetni ellenfeleik legyőzéséhez. Jó fegyverforgatók és remekül ötvözik a mozdulataikat a mágiával.

:O:
Tünde kasztok

Tünde druida

Faj: Tünde, Sötét tünde
Használható fegyverek: Fél- és Egykezes fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű
Mágia: 5

Azt mondják, a tündék szíve együtt dobban a természetével. Ha ez igaz, akkor a druidáikra még annál is igazabb. A tündék hitének papjai tökéletes harmóniában élnek Veronia minden teremtményével, elszántan védik az életet, a körforgását és a természetben található egyensúlyt. Legnagyobb részük tünde, azonban ha képesek elfogadni a természet isteni voltát és elvonatkoztatni a hold mindenhatóságától, sötét tündék is képesek kitanulni a druidák útját. Vannak köztük, akik annyira átlényegültek, hogy képesek állatok alakját felvenni és megbonthatatlan köteléket kialakítani a vadakkal, megint mások a növények barátai, és vannak, akik egy-egy természeti elemmel éreznek olyan kapcsolatot, hogy képesek azt irányítani, később pedig egészen eggyé válni vele. Jámborságuk ugyanakkor ne tévesszen meg senkit. Az erdő rettenthetetlen védelmezői, ha bárki fenyegeti az általuk oly nagyra tartott életet.
Választható kasztok Druid10

Választható kasztok Elveng10
Tünde gárdista

Faj: Tünde
Használható fegyverek: Fél-, Egy- és Kétkezes fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű, Közepes
Mágia: 4

Az erdő, lakói által éltetett, ellenségei által rettegett harcosai. Rugalmas harcmodorukról és jó alkalmazkodóképességükről ismert tündék, akik az erdő és a Természet hatalmát segítségül hívva kerekednek felül ellenfeleiken. Számos fegyvert és harcstílust magukénak tudhatnak, mely tovább javítja találékonyságukat. Hajdan a Tünde Királyság hadseregének gerincét adták, mára többnyire szétszóródva élnek a világban, de mindent megtesznek, hogy őrizzék hagyományaikat. Különleges fegyverük a tünde csatapenge, melyet nagy becsben tartanak és sokszor generációkon át öröklődik.

:O:
Démon kasztok

Szemfényvesztő

Faj: Démon (Tudásdémon, Irigységdémon)
Használható fegyverek: Fél- és Egykezes, Távolsági fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű
Mágia: 5


Óvatos, rendszerint körmönfont, ravasz démonok, kik mások legértékesebb kincseit, titkait ragadják el, s mindent magukénak akarnak, amiben áldozatuk örömét leli. Rendszerint ravasz és megfontolt harcosok, akik kerülik a nyílt ütközeteket. Mágiájuk rendkívül erős és sokrétű, a fegyvereket viszont nem kedvelik, csatáikban javarészt trükkökre, elterelésre és nevükhöz méltóan illúziókra hagyatkoznak, olyan kényszerhelyzetbe hozva az ellenfelet, ahonnan elég egyetlen tőrszúrás is.
Választható kasztok Tricks10

Választható kasztok Harves10
Arató

Faj: Démon (Háborúdémon, Falánkságdémon)
Használható fegyverek: Fél- és Egy, Kétkezes fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű, Közepes, Nehéz
Mágia: 3


Csataterek félt harcosai, rettenthetetlen démonok, kik nem hátrálnak meg, legyen szó bármilen brutális, véres cselekedetről. Megjelenésük rémisztő, s minden vágyuk ellenségeiket (vagy akár szövetségeseiket) rettegésbe taszítani. Számos fegyver és harcstílus ismerői, mágiáuk viszont elmarad társaiéktól. Erejük, képzettségük, ösztöneik segítik őket a csataterek igazi démonaivá válni.

Kísértő

Faj: Démon (Csábdémon, Kevélységdémon)
Használható fegyverek: Fél-, Egy- és Kétkezes fegyverek, Távolsági fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű, Közepes, Nehéz
Mágia: 4


Báránybőrbe bújt farkasok. Ellenfeleik érzéseit és vágyaik kihasználó manipulatív démonok, ellenfeleiket nemritkán harc nélkül győzik le. Kiegyensúlyozott harcosok és mágiahasználók, noha sokan közülük hajlamosan saját erejük miatt elbízni magukat. Könnyen ötvözik a különféle mágiákat fegyvereikkel, mégis legveszedelmesebb fegyverük mindközül áldozataik eltitkolt vágyainak kihasználása.
Választható kasztok Seduce10

:O:
Szentségtelen kasztok

Választható kasztok Cultis10
Kultista

Faj: Ember, Tünde, Sötét tünde
Használható fegyverek: Fél-, Egykeres fegyverek, Távolsági fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű
Mágia: 5

A mélység rettenetes, ősi szörnyetegeivel számosan kötöttek szövetséget elkeseredettségből, vagy a nagyobb erő reményében. Szolgálataikért cserébe a mélységi melyhez életüket és lelküket kötötték felruházta őket képességei egy részével, amelyet mindenki a hozzá legjobban illő módon használhat ki. A testük anyagát megváltoztató harcosok, veszélyes mágusok és szolgákat idéző mesterek erősítik a soraikat, mégis talán a legveszélyesebbek azok, akik egyetlen pillantásukkal képesek őrületbe taszítani a körülöttük állókat. Ők maguk is talán mind őrültek, hisz az emberi elme nem arra való, hogy elviselje hatalmas ördögi teremtmények folyamatos jelenlétét. Legyen bármilyen csábító is a hatalom, sosem szabad elfelejteni: egy kultista sosem önmagát szolgálja.

Nekromanta

Faj: Ember, Tünde, Sötét tünde
Használható fegyverek: Fél- és Egykezes fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű, Közepes
Mágia: 5

Az elhunyt emberek lelkének manipulálásával foglalkozó veszedelmes mágusok, akik bábként mozgatott holtak egész seregének parancsolnak, vagy saját testükbe húzzák bele a néhai veroniaiak lelkét, hogy ezzel még nagyobb erőre tegyenek szert. A tiltott tudomány művelőiként nem riadnak vissza semmitől és senkitől céljaik elérése érdekében, még a saját lelkük egy darabjának feláldozásától sem, ami a nekromantává válás első lépése. A társadalom üldözi és kiveti őket magából, általában elhagyatott helyeken élnek, vagy titkolják kilétüket.
Választható kasztok Necrom10

:O:
Félangyal kasztok

Választható kasztok Nephil10
Nefilim

Faj: Nefilim
Használható fegyverek: Fél- és Egy, Kétkezes fegyverek, Távolsági fegyverek
Használható páncélzat: Könnyű
Mágia: 4

A Seregek Urának szent harcosai, kik magukat egyenesen az angyaloktól származtatják különleges erők birtokosai. Harcosaik az Úr fényével átitatott fegyverekkel küzdenek a kárhozat rettenetes szörnyei ellen, de birtokosai a gyógyításnak is, és az elméjüket is kellően fel tudják vértezni bármi ellen, ami megrengetné a hitüket. Apostolaik a harcon kívül számos áldás segítségével védik meg magukat, miközben Elohim igéjét hírdetik Veronia átkozott földjén.Last edited by Jerobeam on Mon Apr 01, 2019 9:47 pm; edited 2 times in total

View user profile http://ashesofazrael.hungarianforum.com

2Választható kasztok Empty Re: Választható kasztok on Mon Apr 01, 2019 6:09 pm

A másodlagos kasztok felvételére vonatkozó szabályzat

Amikor egy karakter eléri a 6. szintet lehetősége van felvenni egy új kasztot, és az új kaszt képességeit is megtanulni a sajátjai mellett. Ehhez egy legalább 1000 szavas pályázatot szükséges benyújtani, amiben a játékos kifejti a karakter motivációit az új kaszt felvételére, talál magának egy erre alkalmas mestert és bemutatja a tanulás legalább kezdeti nehézségeit. A mester lehet játékos karakter is, ebben az esetben azonban a másik karakternek is legaláb 6. szintűnek kell lennie. A páncélzat és a mágiapontok értéke nem változik akkor sem, ha valaki másodlagos kasztot vett fel, megegyezőek maradnak az elsődleges kaszt tulajdonságaival. A két kasztnak nincsen külön tapasztalati pont számolása, egyszerre lépnek szintet, ugyanakkor továbbra is érvényes, hogy egy szinten egy varázslatot lehet megvenni, ebben az esetben dönteni kell, hogy melyik kaszt képességét veszi meg a játékos.

Történeti és logikai okokból a játékos nem veheti fel akármlyik kasztot másodlagos kasztnak. Hogy melyiket veheti fel, azt jórészt az első kaszt szabja meg, erről táblázat itt található.

Megjegyzések: Egy karakternek csupán egyetlen szövetség alapú mágiája lehet. Amennyiben a történet olyan irányt vesz, hogy egy papból kultista lenne, vagy egy tünde druida megtér a keresztény hirte és beáll az agreusok sorai közé abban az esetben a karakter elveszíti a szintjeit és korábbi képességeit, tehát a példánál maradva az adott pap karakter 1. szintű kultistává változik. Mivel a nekromancia istenkáromlás, ezért annál szintén ez a helyzet.
Más esetekben a tiltás a karakterek fizikuma miatt indokolt. Egy mágus sosem fogja elbírni egy lovag nehézpáncélját, viszont egy lovag tanulhat mágiát, ugyanakkor kevés marad a varázsereje.

View user profile http://ashesofazrael.hungarianforum.com

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum