Log in

I forgot my passwordcBox

Latest topics

» Hellenburgi Királyi Szövetség
by Kultista Tündér Fri Mar 01, 2019 11:58 pm

» Agreus
by Jerobeam Mon Feb 25, 2019 3:24 pm

» Választható kasztok
by Jerobeam Wed Feb 06, 2019 2:14 pm

» A Veroniai Királyság
by Jerobeam Fri Feb 01, 2019 5:50 pm

» Mérnök
by Kultista Tündér Thu Jan 17, 2019 9:33 pm

» Felszerelés
by Kultista Tündér Tue Jan 15, 2019 2:15 pm

» Nekromanták
by Kultista Tündér Mon Jan 07, 2019 1:28 pm

» Szövetségesek
by Kultista Tündér Tue Dec 25, 2018 9:27 pm

» Utak
by Kultista Tündér Tue Dec 25, 2018 8:16 pm

Most active topic starters
Jerobeam
 
Kultista Tündér
 
XIII. Sixtus
 

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 11 on Sun Feb 03, 2019 11:41 am
March 2019
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar

QfA Discord

You are not connected. Please login or register

Hellenburgi Királyi Szövetség

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Hellenburgi Királyi Szövetség on Fri Mar 01, 2019 11:58 pm

„Na, testvérek...felebaráti szeretetben szenvedjük el egymást rövid közös munkánk idejére!” – Esroniel von Himmelreich


A Hellenburgi Királyi Szövetség az emberek fiatalabb királysága. Területe a Nordenfluss-tól és a Südardentől délre húzódik egészen a Mocsárvidékig valamint Finsterwald és Cinderwald határáig. A fiatal királyságot gyakran csak Déli királyságként, vagy egyszerűen csak Délként emlegetik. Szokatlan, újszerű elveket és filozófiát követő ország, mely frissen ható eszméivel igyekszik teret hódítani.


Kialakulása
Az ország születése a Nagy Harag Évéhez köthető, s szinte egyszerre indult a protestáns mozgalommal együtt. Rudenz von Hellenburg, az akkori hellenburgi főherceg V.I.SZ. (Veroniai Időszámítás Szerint) 800-ban az egyház reformjait drasztikus módon véghezvinni akaró Esroniel von Himmelreich lovagot, aki társaival együtt megalapította a Protestáns Egyházat, s az új királyság hivatalos egyházává vált. Rudenz von Hellenburg azóta is töretlen uralkodik a kontinens déli felén, noha a háborús ügyek jelentős részét az egyházi szervezet, a Zsinat, valamint von Himmelreich, a zsinatelnök végzi. A királyság később szorosabb kapcsolatot alakított ki az Éjféli Tanácsba tartozó vámpírcsaládokkal, mely szövetség ugyan az utóbbi években meginogni látszott, s a két nép egymástól jobban elkülönült, a viszonyuk sokkalta barátságosabb maradt, mint északi társaikkal.

Lakói
A Hellenburgi Királyi Szövetség lakosságának nagy része ember. Viking vér folyik az ereikben, így általánosságban jellemző rájuk a magas, szikár testalkat, világos hajszín. A kontinens déli részén az átlagmagasság pár hüvelykkel alacsonyabb, mint északon. A tündékkel, vámpírokkal és nefilimekkel tudnak házasodni, a tündék esetében félvér születik, családonként változó jegyeket örököl. A féltündék rendszerint vagy apjuk, vagy anyjuk népének adottságait öröklik meg. A vámpírok esetében csak vámpír lesz az utód, nefilim esetében ember. Az emberek szeme éles, a déli területek lakói pedig általásonnágban jobban viselik az esős, párás évszakokat, a járványokat, valamint az árvizeket, köszönhetően a vidék közelében húzódó Finsterwaldnak és Mocsárvidéknek. A Hellenburgi Királyi Szövetség lakossága sokszínű, noha majd hatvan százalékuk ember, egy jelentős, egyötödöt kitevő tünde kisebbség is él a vidéken. Számos vámpír is él az országban, akik nagy részét nem tekintik a királyság polgárának, mert a vámpírok saját területén, a vámpírtornyokban, vagy az azok körüli városokban él. A tündék nagy része vidéken, a falvakban, a magukat hellengurginak valló vámpírok pedig szinte teljes egészében a városokban élnek. Démonok, noha a déliek nyíltan nem ellenségesek velük szemben kisebb számban fordulnak elő. Nefilimek is élnek, noha nagy részük nem vallja magát a Királyi Szövetség polgárának.

Jellemző viselkedés
A déliek rugalmas, könnyen alkalmazkodó nép, akik nem zárkóznak el a változásoktól. A folyószabályozás, mocsárfeltöltés széles körben elterjedt, és gyakran alapítanak falvakat, városokat kevésbé barátságos vidékeken is. Kitartóak és elszántak, akik világosan látják, mit akarnak és hogyan szerezzék meg. Hajózási módszereik (tengeri kikötők kisebb száma miatt) elmarad északi társaikétól, azonban a szárazföldön sokkalta inkább otthon érzik magukat. Általánosságban véve türelmes emberek, akik utálnak kapkodni. Más országok népeivel könnyen szóba elegyednek, diplomáciai kapcsolataik pedig talán minden veroniai ország közül a legjobbak. Rendszerető nép, törvényeik szigorúak és összetettek. Alapelveik a letisztultság, a puritanizmus és az egyszerűség, a törvényszegőkkel szembeni türelmük azonban minden ország közül a legcsekélyebb.

Vallás
Hellenburg ad otthont a Protestáns Egyháznak, a Nagy Harag Évében született mozgalom híveinek. A kereszténység újkeletű, eddig még sosem látott formáját követik és terjesztik. A városban működik a Zsinat, az egyházat irányító központi szervezet. A Zsinatnak tagjai kizárólag az egyház tagjai lehetnek, világi személyek nem. A Protestáns Egyház lelkészei az egyszerűség és a letisztultság jegyében járnak el, templomaik visszafogottak, s maguk a lelkészek sem birtokolnak földesúr módjára holdnyi uradalmakat. A papok könnyebben el is tudnak vegyülni a néppel, valamint a világi uraságokkal. A legtöbb lelkész egy uradalom és az akörüli falvak teendőit látja el, de megtalálhatóak a seregben, zsoldosok közt, városok falain belül.

Társadalom
A Királyi Szövetség uralkodója a király, a cím a volt hellengurgi főherceg családjában öröklődik. A képletes korona jelenleg Rudenz von Hellenburg fején ül (akit „Sisakos király”-ként is csúfolnak ellenségei, mert korona híján sisakban mutatkozik alattvalói előtt). A Protestáns Egyház és a királyság szinte egy szervezetként működik, köszönhetően a jelentős, létfontosságú támogatásnak, amit egymásnak nyújtottak a Nagy Harag Évében. A felebaráti szeretet jegyében a Zsinat és Hellenburg szorosan működik együtt, miközben egymás önállóságát és hatalmi helyzetét tiszteletben tartják.
Az ország nemesei rangos emberek, akik kisebb-nagyobb földeket kaptak a királytól vagy egy másik nemestől hűségükért és szolgálataikért cserébe. A nagyobb birtokos nemesek száma jellemzően nem túl kiemelkedő, ugyanis maguk a nemesek is előszeretettel adományozzák el birtokaik egy részét más nemeseknek, hogy erejüket és befolyásukat növelni tudják. A főurak rendre hatalmas várakban élnek, s onnan vigyázzák földjeiket. A kastélyok, erődítmények minden királyság közül a Királyi Szövetségben a legmasszívabbak és legerősebbek, köszönhető a királyság majd egészével határos Mocsárvidéknek és Finsterwaldnak, s nemritkán ősi angyalvárosok romjaira épültek. Ezeknek az erődítményeknek hála Hellenburgban szigorú törvények és erkölcsi normákat tudtak bevezetni és fenntartani.
A köznép jelentős hányada a falvak és városok lakója. A falvak nagy része valamely nemes birtokának része, s az ott élő jobbágyok és mesteremberek építették, hogy megkönnyítsék az egymással való érintkezést. Egyedül élni ezekben az időkben ugyanis meglehetősen veszélyes. Templomot a nagyobb falvakban lehet találni, valamint szinte kivétel nélkül minden városban. A kisebb falvak lakói általában a földesúr várának kápolnáját keresik fel vasárnapok alkalmával. A városok lakói ezzel ellenben polgárok, akik munkával, kereskedelemmel, vagy különféle céhek tagjaiként keresik kenyerüket. Méretük eltérő, adót mindig egy összegben fizetnek a királyi kincstárnak. A városokat rendszerint azonos arányú adóteher sújtja, függetlenül az adott város gazdagságától. A Hellenburgi Királyi Szövetség ugyanis az egyenlőség elkötelezett híve.
Hellenburg, a hatalmas főváros szolgál a királyság székhelyéül. Itt intézik ügyeiket a főurak, tisztviselők, hadvezérek. A királyság kis mérete és remek, jól kiépített úthálózata miatt a döntések és utasítások gyorsan eljutnak akár a határvidékre is, így emiatt azok nagy részét Hellenburgban, a világ talán legbiztonságosabb, legjobban védett városában hozzák. Hellenburgot gyakran tartják a szegények mentsvárának is. ugyanis számos alsóbb rétegből származó ember, szegény sorsú földönfutó találta már meg itt a szerencséjét. Itt zajlik a törvényhozás, a hadsereg elosztásának meghatározása. A tisztviselők jelentős része is közember, akit az élelmes, rafinált kereskedők, mesteremberek, katonák közül válogattak ki. A nemesek is gyakran küldik fiatalabb gyermekeiket a nagyobb városokba és Hellenburgba, hogy ott szerezzenek jó pozíciót, azonban Délen a tehetség és a találkonyság a mércéje a tisztviselők rangjának, a protekciót pedig mélységesen elítélik és bütetik.

Megítélés és diplomácia
Hellenburg születése óta egy agresszívan és határozottan fellépő királyság volt. A jelenlegi törekvésekkel igyekszik minél békésebb képet alkotni magáról. Így gyakran megtűrnek maguk közt több másik országban üldözött népeket, mint a nekromantákat és a démonokat (akikre azonban származásuktól függetlenül ugyanazok a törvények vonatkoznak). Az összes ország közül Hellenburg a legellenségesebb a bukott angyalok szektáival szemben, akiket nem tűr meg maguk közt és minden eszközzel és talánnyal harcol ellenük. A démonok királyságával több egyezményt is kötöttek a békés egymás mellett élés jegyében. Az Éjféli Tanács, a vámpírok családjainak szövetsége (elsősorban területeik közelsége miatt) nyitott a Királyi Szövetség felé, és számos kereskedelmi és megnemtámadási egyezmény jött létre Hellenburg és az egyes családok közt. A vámpírok ugyanakkor igyekszenek távolságot tartani a protestáns államtól, mert meglátásuk szerint az ifjú királyság gyakran felelőtlenül jár el és másokat is belerángat ügyes-bajos dolgaiba. Egyetlen hivatalos ellenségük a Veroniai Királyság, melyből annak idején kiváltak.
A lakosság megítélése gyakran eltér az állam álláspontjától. A hellenburgiak helyenként eltérő melegséggel fogadják a tőlük eltérő, máshonnan származó, vagy más fajba tartozó egyéneket. Sokan közülük visszahúzódóak az idegenekkel szemben, másutt (jellemzően azokon a területeken, ahol jelentős tünde kisebbség, vagy nagyszámú démon él) viszont segítőkészek és barátságosak. A nefilimekkel jó viszont ápolnak, melynek semmilyen konkrét pontja nincsen, egyedül a két nép kölcsönös együttműködéséről hoztak döntést, de nem kötöttek ki semmiféle feltételt vagy kötelességet.

Hadsereg
A Hellenburgi Királyi Szövetség nagy hadsereget tudhat maga mögött, mely rendszerint egy nagyobb és több kisebb blokkban mozog. A nagyobbik sereg feladata a háborúk határon túlra vitele, míg a kisebb csapatok védik és felügyelik a királyságot, valamint annak meghódított területeit. A kisebb csapatok magját a nemesek csapatai és bandériumai alkotják, míg a központi sereget jellemzően a polgárok és a bérelt kardok formálják, kiegészítve a fővárosi nemesek katonáival (A Királyi Szövetség polgárai gyakran vonulnak be rövid időre, amikor Hellenburg hadba vonul az országon túlra). Seregük szárazföldön az egyik legjobb, erősségük a gyorsaságukban és kivallóan tájékozott felderítőikben rejlik, a vízen valamint a folyók mentén viszont gyengék. A Protestáns egyház többnyire meghatározott számú katonát, lelkészt és lovagot küld a sereg mellé, akik egyenletesen oszlanak meg a soraik közt, viszont rendelkezik saját, Zsinat által irányított csapatokkal is, akik nem kötelesek követni a főváros hadmozdulatait.
Hadsereg száma: Összesítve 400 ezer


Déli előtörténet


Név: Az összes játszható faj tagjai megtalálhatóak a vidéken, s nevüket fajbéli hovatartozásuk határozza meg.
Faj: A Hellenburgi Királyi Szövetség lakóinak nagy része ember, de megtalálni a soraik közt a tündéket, sötét tündéket, nefilimeket, démonokat és néhány vámpírt is Frakció: Ide mindig "Veroniai Királyság" kerül. Néhány szabadúszó, szabad zsoldos, átutazóban lévő kereskedő, rafinált kultista, hűséget nem ismerő démon vagy vándor is él a királyság területén, ők és a többi hasonló illető ezt a mezőt üresen hagyhatja. Az itt élő vámpírok nagy része sem a Királyi Szövetség polgára, hanem a saját családjához tartozik
Kaszt: A katolikus egyház kasztjait leszámítva bármi.
Nem: A karakter neme (Férfi vagy Nő, fiatal karaktereknél a Fiú vagy Lány is elfogadható)
Kor: A karakter tényleges kora.

Kinézet: A karakter külső leírása, szemszín, hajszín, testmagasság, öltözködés. A déli vidéken, a hegyek árnyékában élő emberek magassága kicsivel alacsonyabb, mint sézaki társaiké. Arcvonásaik simák és letisztultak, rendszerint nagyon mozgékonyak és jók a reflexeik. Leggyakoribb hajszín az emberek közt a vörös és a szőke, egyik sem számít ritka színnek.
Jellem: A karakter jellemének leírása. Miket szeret, miket nem szeret, hogyan viselkedik a mindennapokban, hogyan veszélyben vagy ingerülten. Mi motiválja, mi tántorítja el. A Hellenburgi Királyi Szövetség lakói nagyra becsülik a szabadságot és a szabad döntéshozást, s ennek jegyében alkotnak véleményt a körülöttük lévő dolgokról. Kitartó, rugalmas emberek, akik könnyen tudnak alkalmazkodni.
Előtörténet: Legalább 1000 szavas történet, amely bemutatja a karakter életét azelőtt, hogy a játék elkezdődne számára. A Hellenburgi Királyi Szövetség lakójának az egyetlen pont, melyet (egy-két kivételes esettől eltekintve) tisztáznia kell, a karakter származása, családi háttere, esetleges rangja, vagy rokonainak jelentőssége.
Ezen kívül a királyság lakói az alábbi eseményekkel nagy valószínűséggel tisztában vannak, akár részletekbe menőleg is:
[/size]

  • V.I.SZ. 800. - A Nagy Harag éve. Esroniel von Himmelreich kereszteslovag reformokat hirdet, válaszképpen XIII. Sixtus kiátkozza. Az új felekezet gyökeret ver Hellenburgban, a konzervatív XI. Károly menekülni kényszerül a pápával együtt. Ekkor született meg a Hellenburgi Királyi Szövetség
  • V.I.SZ. 818 Kísértet-hadjárat – A két emberi királyság közös erővel űzi el a nekromantákat a Kíréstet-szigetekről. A hadjárat során Esroniel von Himmelreich zsinatelnöknek nyoma vész.
  • V.I.SZ. 820 A Kísértet-hadjáratban eltűnt Esroniel von Himmelreich visszatér Hellenburgba. A Protestáns Egyház ekkor kezdi el használni az angyali eredetű fegyvereket is.

View user profile

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum