Log in

I forgot my passwordcBox

Latest topics

» Tuatha dé Danann
by Sarathiel Mon Jun 17, 2019 12:02 pm

» Mélységiek
by Sarathiel Sun Apr 07, 2019 11:39 am

» Démonok
by Sarathiel Sun Apr 07, 2019 12:42 am

» Tündék, sötét tündék
by Sarathiel Sat Apr 06, 2019 1:32 pm

» Bestiárium
by XIII. Sixtus Wed Apr 03, 2019 9:30 pm

» Kultisták
by Sarathiel Tue Apr 02, 2019 10:41 pm

» Your first subject
by Sarathiel Tue Apr 02, 2019 9:14 pm

» A protestáns Egyház
by XIII. Sixtus Mon Apr 01, 2019 11:25 pm

» Diachonos
by Sarathiel Mon Apr 01, 2019 9:14 pm

Most active topic starters
Sarathiel
Nefilimek        1szava10Nefilimek        Voting_bar2Nefilimek        1szava11 
Kultista Tündér
Nefilimek        1szava10Nefilimek        Voting_bar2Nefilimek        1szava11 
XIII. Sixtus
Nefilimek        1szava10Nefilimek        Voting_bar2Nefilimek        1szava11 

Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 11 on Sun Feb 03, 2019 11:41 am
September 2019
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Calendar Calendar

QfA Discord

You are not connected. Please login or register

Nefilimek

Go down  Message [Page 1 of 1]

1Nefilimek        Empty Nefilimek on Mon Apr 01, 2019 5:03 pm

"Legalább olyan bűnben születtek, mint a démonok, és mégis ártatlanabbak a szenteknél. Atyáik bűne, így mondják. De atyáik angyalok voltak, az ő bűnük égbekiáltó, így hát a nefilimek szenvedik el sokadízig, míg csak marad bennük valami a parancstagadók égi tökéletességéből."
Bertha von Einburg, protestáns prédikátor

Eonokkal ezelőtt a földre szállt angyaloknak megtetszettek az emberek leányai, magukhoz ölelték őket és félig angyal, félig ember gyermekeknek adtak életet. Ezek a félangyalok szent nomádok lettek, Bet'Sohar hatalmas sivatagjainak egyedüli lakói, mielőtt Veronia erre a földre került. Szent küldetéstudattól vezérelve a nefilimek törzsei átkeltek a Schattenschilden, hogy a konfliktustól lángoló kontinenst megtisztítsák a bűntől. Noha dicsőséges háborújuk elmaradt, jelenlétük alapjaiban változtatta meg a világot, azóta pedig mindenki megtanulta: ahol a fehér szárnyak megrebbennek és a különös, idegen hangzású szavak felhangzanak jajj minden bűnösnek, aki elfordult az Atya útjáról.Nefilimek        Nefili11Küllem, testfelépítés

A nefilimek emberi őseileginkább a való élet indid és orientalid rasszú emberei közötti átmenetet mutatták, így leszármazottaik között is igen gyakoriak ezek a jegyek. Bőrük általában sötétebb, de nem kifejezett szabály. Hajuk szintén sötétbarna vagy fekete, azonban az angyalokkal való keveredés nyomán előfordulnak ritka világosszőke árnyalatok is. Szemük színe változatos, az erősebb angyali jegyeket mutató nefilimeknél gyakori a szürkéskék szem, a sötétebb tónusúak írisze általában barna, aranysárga vagy sötétzöld. Nem kifejezetten magasak, termetük átlagosan 160-170 cm között változik, érdekes módon a nők általában nem alacsonyabbak a férfiaknál. Kifejezetten fejlett színlátással és megkülönböztető szaglással rendelkeznek, így esztétikai érzékük a színek és illatok terén kiemelkedő.
Lassan öregszenek és gyorsan érnek, külsejük csupán életkoruk vége felé változik meg igazán. Az embereknél valamivel hosszabb a várható élettartamuk, 120-130 év ideális körülmények között. Kívülálló szemmel a nefilim nőket sokan szépnek tartják, a férfiak kevésbé kifejezett esztétikai hírnévnek örvendenek, de egy-egy képviselőjük kiemelkedik ilyen téren. Tipikus nefilim jegy a hátukon viselt pár tollas, madárszerű szárny. Ez feltételezhetően az angyalokról alkotott képük alakította ki, égi felmenőik jellege a hitükre építkezve mutatkozott meg. A szárny nem kötelező tartozék, de kevesebb az olyan nefilim, aki nem rendelkezik vele. Repülni nem tudnak túl nehéz csontjaik miatt, azonban képesek siklani és magaslatokról szabadesés közben lassítani a zuhanásukat.

Vallás, szokások
Az egyes törzsek vallásgyakorlata kissé eltér egymástól, azonban minden nefilim közös pontja az Atya, mint az ábrahámi Isten mindenhatósága. Az Atya, akit gyakran említenek Úr, Seregek vagy Csillagok Ura, Elohim és Adonai neveken is mindenek fölött áll és birtokol mindent, ami létezik. Gyakran királyként, nagy uralkodóként képzelik el, noha megítélése változatos. Egyes nefilim törzsek gondoskodó jó atyának képzelik így imádatuk legfőképp hálára épül. Mások hatalmas, könyörtelen nagyúrként tekintenek rá, akinek ereje előtt fejet hajtanak és leróják jogos szolgálatukat. Megint mások győzedelmes hadvezért tisztelnek benne, aki vezeti őket és aki erőt ad nekik, hogy ellenségeit legyőzzék, azok földjeit pedig jutalmukként megtartsák.
Szokásaikban a nefilimek a vándor sivatagi népeket idézik. Ünnepeiken színes porok, festékek és illatos fűszerek kavalkádjaként jelennek meg a kívülállóknak, hiszen kultúrájukban minden színnek és illatnak specifikus jelentése van.
Emellett a zene is igen fontos kulturális szereppel bír, szeretik a csörgős és fúvós hangszereket, a dicsőítő énekeket és az örömtáncokat. Rengeteg ünnepnapjuk van, általában valami történelmi eseményhez kötötten, ugyanakkor néhány gyásznap és böjti időszak is számon van tartva, amelyeken a jogos büntetéseikre emlékeznek. Ilyenek az Első Ítélet, amely első nefilim őseik Bet'Soharra való száműzetésének emléknapja és a leghosszabb téli éjszakán tartják, Adom napja, amely a nefilim törzsek közötti évszázados háború vérbefolytását jelképezi az első Lovas fellépése nyomán, valamint minden törzs megemlékezik a felmenőjüknek tartott bukott angyal bebörtönzéséről egy-egy háromnapos böjt és magányos ájtatosság által.
A nefilimek nem használnak hagyományos fegyvert, csupán saját erejükből idézett égi vérteket, eszközeik egyszerűek, ugyanakkor fejlett az ékszerművességük. Sok arany és csiszolt kőékszer látható rajtuk, legtöbbször családi örökségként, amely a folyamatos vándorlás közepette a vagyonfelhalmozás legkézenfekvőbb módja volt. Az ékszereket gyakran cserélgetik egymás között, tehát egyfajta fizetőeszközként is szolgálnak. Emellett szeretik a növényi porokból készült testfestéseket, gyakran lenyűgöző dekoratív mintákkal díszítve a bőrüket. Ruházatuk a melegben eltöltött életmód miatt javarészt lenge tunikákból áll, noha Veronia ridegebb éghajlatában ez sokat változott.

~:O:~

Társadalom
A nefilimek erősen teokratikus csoportokban, úgynevezett törzsekben élnek. Az egyes törzsek két nagyobb rétegre oszthatóak, egy felsőbb papi réteg és egy alacsonyabb közrendű réteg alkotja. A közrendűek látják el a mindennapi feladatokat, a felmerülő munkafolyamatokat, de az ő feladatuk háború idején a harc is. A papi réteg tovább oszlik, hasonlóan az emberi egyházakhoz. Élén az egész törzs életét irányító főapostol áll, aki a nefilimek hite szerint az Atyától közvetlenül kapja az utasításait, így az Atya akaratának földi megnyilvánulásaként tekintenek rá. Alatta állnak a papok, tanítók és térítő apostolok, akik egyfajta nefilim nemességet alkotnak, tanácsaikat és utasításaikat a legtöbb közrendű nefilim megfogadja és követi.
Különleges esetekben, mint például több törzset érintő háború vagy Veronia megmentésére irányuló küldetésük előfordul, hogy a törzsek nagyobb funkcionális egységekbe rendeződnek. Az ilyen törzsgyülekezetek rendszerint azonos céllal rendelkeznek és addig maradnak együtt, ameddig ez be nem teljesedik. Ilyenkor a főapostolok megválasztanak egy bírát, akinek jogában van egyként mozgósítani az összegyűlt törzseket, de fel is oszlathatja a törzsgyülekezetet.
Veroniára érkezve a nefilimek eddigi szoros, tradícionális társadalma némileg fellazult, ahogy a háborúba csatlakozva belső ellentétek támadtak azon, melyik oldal pártját is kellene fogniuk. A legjelentősebb lélekszámú törzsgyülekezetek, a Hoashe és a Kiraman nefilimek pártatlanok maradtak, azonban kisebb csoportok, mint a Zarakhiel bíra vezette törzs vagy a Hellenburgban elszállásolt félangyalok elszakadtak a felsőbb vezetéstől és az emberi királyságok tagjai lettek.

Megítélés
A nefilimek megítélése különleges abból a szempontból, hogy magukban hordják az Isten erejének egy részét. Ez a legtöbb emberből távolságtartó csodálatot vált ki, amely miatt udvariasak és tiszteletteljesek a félangyalokkal szemben, de valamelyest félik is őket. A kultisták ugyan nyitnának feléjük, a nefilimek számára azonban a mélységiekkel szövetkezés a legnagyobb bűnök egyike, így kíméletlenül sújtanak le a kultuszokra, bárhol is találkozzanak velük. A nekromantákat a nefilimek megmentendő, eltévelyedett papoknak tartják, az élőholtakat ugyanakkor az Atya halál fölötti uralmának megcsúfolásának, így azokat pusztítják. A tündék és sötét tündék megítélése változatos, előítéleteik nincsenek velük szemben, hiszen eddig a létezésükről sem tudtak. A vámpírokat megbüntetett embernek tekintik, nem kifejezetten ellenségesek velük szemben de nem is veszik őket védelmükbe az Egyház ellenében.
Nefilimek        Nefili10


A nefilim törzsek

Nefilimek        Nefili12

 • Hoashe
  A legnépesebb törzsgyülekezet, az első nefilimek, akik Veroniára léptek a Vörös Csillag hívására felelve. Feladatuk eredetileg az emberek visszatérítése a helyes útra, vagy ennek hiányában a bűnösök megbüntetése, amit leginkább a vallásháború lezárásával és az egyházak befolyásának erősítésével igyekeznek elérni. Számos törzs alkotja, feladatuk azonban egységes. Legnagyobb csoportosulásuk a Schattenschild Eispitz-nek nevezett csúcsának lábánál található, egy rohamosan terjeszkedő sátor- és sziklavárosban.
  Vezető: Gedeon ben Hoashe főbíra
  Elköteleződés: Semleges
  Származtatott angyalok: Sariel, Muzaniach, Ariel, Arariel, Cassiel

 • Kiraman
  A Kiraman Katibin (Tiszteletreméltó Írnokok) egy csaknem elfeledett nefilim törzsi koalíció, amely a Vörös Hold megjelenése után kelt át a hegyeken. Feladatuk történelmileg a nefilim törzsek közti háborúk vérbe fojtása volt, jelenleg is főként felügyelő funkciót töltenek be és katonailag segítik a Hoashe nefilimek munkáját. Más törzseknél sokkal vadabbak és könyörtelenebbek, tekintve hogy saját fajuk elleni küzdelemre lettek nevelve, így az ártatlanság státusza nagyon nehezen érhető el egy Kiraman nefilim esetében. Az embereket nem kedvelik, így sokkal gyakrabban fordulnak elő a harcmezőkön, mint békeszerető társaik.
  Vezető: Ramalan al-Raqib főbíra (saját szóhasználatukkal herceg)
  Elköteleződés: Semleges
  Származtatott angyalok: Raqib, Atid

 • Savaar
  Ismertebb nevükön a Lovasok, valójában nem tekinthetőek önálló törzsgyülekezetnek. Vezetőjük négy kiválasztott nefilim, akit az Atya az Apokalipszis négy lovasához hasonló képességekkel ruház fel. Az őket követő kis létszámú, nagyrészt tanítványokból és kitaszított, törzs nélküli nefilimekből álló csoportok laza egységet alkotnak, amely teljesen a négy Lovas utasításaira épül, ők alkotják a Savaar törzset. A törzs félt és rettegett, főképp vezetőik mondákba illő ereje miatt, általában elkülönülve élnek a többi félangyaltól. Feladatuk csak kiemelt vészhelyzetekben van, amely a faj fennmaradását veszélyezteti vagy Bet'Sohar pusztulásával fenyeget. Ilyenkor a Lovasok törzse minden erejét beveti, hogy a veszélyt elhárítsa.
  Vezető: A Vörös Ló Lovasa, Adom
  Elköteleződés: Semleges
  Származtatott angyalok: Bármely törzs származtatott angyalának utódai megtalálhatóak

 • Zarakh
  Egy kifejezetten merész, újonnan alakult törzs, amely feladatául a mélységi kultuszok legyőzését tette meg. Tagjai nagyrészt egyetlen szakadár törzset foglalnak magukba, illetve a máshonnan hozzájuk csatlakozott nefilimeket, akik először Medkoksh kultuszának felszámolásával ismertették meg a nevüket a világgal, és ugyanezen kampány alatt köteleződtek el az Északi Királyság mellett, annak segítségéért cserébe.
  Vezető: Zarakhiel bíra
  Elköteleződés: Észak
  Származtatott angyalok: ?

View user profile http://ashesofazrael.hungarianforum.com

2Nefilimek        Empty Re: Nefilimek on Mon Apr 01, 2019 5:46 pm

Nefilim Előtörténet

A nefilimek egy igen nehezen megfogható faj, ugyanis két elem is megjelenik náluk egyszerre. Az egyik egy közel-keleti hangulatú, héber, arab és indiai jellemzőkre építő misztikusság, a másik a félangyal létből fakadó magasztos mennyeiség. Természetesen ezek aránya változhat, senkit nem kötelezünk hogy mindkét részletet egyenlő arányban játssza ki, sem arra, hogy nagyon autentikus legyen, mégiscsak egy fantasy keretein belül vagyunk.
Mit is kell tartalmaznia egy nefilim előtörténetnek?

Név: A karakter neve. A nefilimek neve kétféle attól függően, hogy Hoashe vagy Kiraman eredetű maga a karakter. A Hoashe nefilimek nevei héber hangzásúak, hivatalosan egy keresztnévből, férfiaknál a 'ben' nőknél a 'bat' kötőszóból és az atyjuk keresztnevéből áll, ám ettől a formulától eltekintünk, ha hangzásában héberre üt. A Kiraman nefilimek inkább arabos hangzású neveket viselnek, valamint teljes nevük végén mindig megtalálható egy al'Atid vagy al'Raqib szóösszetétel, jelezve, hogy melyik angyaltól származtatják magukat. A Savaar és Zarakh nefilimek ilyen tekintetben nem különböznek, az ő neveik attól függenek eredetileg Hoashe vagy Kiraman származásúak-e.
Faj: A karakter faji hovatartozása, értelemszerűen ide 'Nefilim' kell kerüljön
Frakció: Az a hatalmi csoport, melybe karakter tartozik. Ez lehet az adott nefilim törzs, lehet az északi vagy déli emberkirályság vagy független is, amennyiben kitaszított vagy szakadár nefilimről van szó
Kaszt: A nefilimeknek egyetlen saját kasztja játszható, azonban felvehetnek Klerikus és Agreus kasztot is. Képességeikről bővebben az Ismertetők fórum Játszható Kasztok és Képességek alfórumában, azon belül a Képességek alfórumban található leírás
Nem:A karakter neme (Férfi vagy Nő, fiatal karaktereknél a Fiú vagy Lány is elfogadható)
Kor: A karakter kora; a nefilimek gyorsan érnek de lassan öregszenek, így a kinézetük csalóka lehet; ide mindeképp a tényleges kor kerüljön

Kinézet: A karakter külső leírása, szemszín, hajszín, testmagasság, öltözködés. Érdemes előbb egy megfelelő avatar képet keresni és az alapján megírni a leírást a későbbi zűrzavar elkerülése végett.

Jellem: A karakter jellemének leírása. Miket szeret, miket nem szeret, hogyan viselkedik a mindennapokban, hogyan veszélyben vagy ingerülten. Mi motiválja, mi tántorítja el. Minél részletesebb, annál könnyebb a mesélőknek bevezetni az oldal kalandjaiba.

Előtörténet: Egy elbeszélés legalább 1000 szó terjedelemben, amely bemutatja a karakter életét azelőtt, hogy a játék elkezdődne számára.
Néhány támpont a nefilim előtörténetekhez:

 • A nefilimek alapvetően szoros, gondoskodó törzsi közösségek kötelékébe születnek és itt is nőnek fel. Rang alapján egy fiatal nefilim lehet papnövendék vagy egyszerű közrendű, akik állattartással, kézművesmunkával vagy harccal foglalkoznak

 • Veroniai Idő Szerint 816-ban a Veroniához legközelebb eső törzsek észrevették az éjszakai égen felragyogni a Vörös Csillagot, egy évszázadok óta megjövendölt jelet. A főpróféták szerint ez volt az Atya üzenete arra, hogy át kell kelniük a hegyeken és megtisztítani az azon túli világot, az Atya gyermekeit, az embereket pedig megítélni. A törzsek gyülekezetet alakítottak, Gedeon ben Hoashe főbíra vezetésével és az emberek által Eispitznek hívott hegy gyomrán át vezető alagutakon átkeltek a Schattenschild túloldalára. Érkezésükkor a démonok polgárháborújának legnagyobb ütközetével álltak szemben, azonban Skadi von Himmelreich Hellenburgi hadnagy és a Zsinati Tanács érkezésükre számítva elébe vonult a félangyalok seregeinek. Némi szóváltás után Gedeon főbíra engedékenynek bizonyult és úgy döntött először információgyűjtésre fordítja az idejét, feltérképezve az emberek, démonok és tündék konfliktusait, mielőtt ítéletet mondana. A nefilimek között a döntés belső ellentéteket váltott ki, néhány törzs a Zsinati Gárdával dél fővárosába ment, néhány azonban a Nordenflusson átkelve Anat bat Adom nefilim apostolt követve az Északi Királyságban telepedett le. A semleges állást foglaló többség az Eispitz lábainál telepedett le, elkezdve felépíteni az azóta terjedelmes sátor- és sziklavárosukat.

 • Veroniai Idő Szerint 818-ban Abaddón arkangyal szent küldetésképp csapást mért Veroniára és annak kétharmadát felégette. A sárkány alakban tomboló arkangyalt napok után végül a legendákból ismert Azrael kardja állította meg, miután Veronia lakosságának egyharmada a lángokba veszett, másik egyharmada pedig megsérült vagy megnyomorodott. A nefilimek tábora nem esett a pusztítás útjába, így a Harag Napja (Dies Irae) néven emlegetett eseményt ők minimális veszteségekkel (főképp Helelnburgi és Carolusburgi táboraik) vészelték túl. Az angyal legyőzése után a nefilimek apostolai szétszóródtak és igyekeztek segíteni a tüzek megfékezésében, valamint megmenteni azokat a hősöket, akiket ígéretesnek tartottak a két királyság háborújának lezárásában.

 • Spoileres tartalom a Rengés utáni nefilim témájú küldetésből:


  Veroniai Idő Szerint 820-ban a Bet'Sohar mélyén raboskodó Veroniel (Zargath'hath) tudata felébredt, erejének egy része elszabadult és csillagtalan éjszakába borította a világot több napra, ahol csak a vörös színben játszó hold mutatta az idő múlását. Ez a Vörös Hold volt a jel a Kiraman nefilimek és a Savaar törzs számára, így a Lovasok törzse korábban átkelt mestereiket követve, a Tiszteletreméltó Írnokok pedig hercegük parancsára ugyanazon az útvonalon átkeltek Veroniára, ahol korábban a Hoashe törzsgyülekezet is. A találkozó nefilim törzsek első reakciói főképp fagyos távolságtartás és bizonytalanság voltak, ugyanakkor néhány Veroniai hős segítségével a nefilimek rendezték az ügyeiket.

View user profile http://ashesofazrael.hungarianforum.com

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum