Log in

I forgot my passwordcBox

Latest topics

» Tuatha dé Danann
by Sarathiel Mon Jun 17, 2019 12:02 pm

» Mélységiek
by Sarathiel Sun Apr 07, 2019 11:39 am

» Démonok
by Sarathiel Sun Apr 07, 2019 12:42 am

» Tündék, sötét tündék
by Sarathiel Sat Apr 06, 2019 1:32 pm

» Bestiárium
by XIII. Sixtus Wed Apr 03, 2019 9:30 pm

» Kultisták
by Sarathiel Tue Apr 02, 2019 10:41 pm

» Your first subject
by Sarathiel Tue Apr 02, 2019 9:14 pm

» A protestáns Egyház
by XIII. Sixtus Mon Apr 01, 2019 11:25 pm

» Diachonos
by Sarathiel Mon Apr 01, 2019 9:14 pm

Most active topic starters
Sarathiel
Kultisták     1szava10Kultisták     Voting_bar2Kultisták     1szava11 
Kultista Tündér
Kultisták     1szava10Kultisták     Voting_bar2Kultisták     1szava11 
XIII. Sixtus
Kultisták     1szava10Kultisták     Voting_bar2Kultisták     1szava11 

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 11 on Sun Feb 03, 2019 11:41 am
August 2019
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar

QfA Discord

You are not connected. Please login or register

Kultisták

Go down  Message [Page 1 of 1]

1Kultisták     Empty Kultisták on Tue Apr 02, 2019 10:41 pm

"Siratom a békés időket, mikor a Sötét Apostol volt a legfenyegetőbb dolog ezen a földön."
Hannes Dietmar, udvari intéző

A kultisták a mélységieket (leírás róluk ITT) szolgáló őrült fanatikusok, akik hol szektákba tömörülve áldoznak sötét istenüknek, hol magányosan járják a világot teljesítve uruk parancsait. Senki sem tudja, mikor történt meg először, hogy egy bukott fenevad megfertőzte egy halandó elméjét majd a szolgájává tette, de az utóbbi években a számuk folyamatosan növekszik, az újabb szekták gomba módjára nőnek és a legváratlanabb helyeken a legváratlanabb formákban képesek felbukkanni. Hogy az egyes kultistákat milyen hamis ígéretekkel, rettenetes képességekkel, esetleg fenyegetéssel vette rá a mesterük a szolgálatra, az egyénenként változhat. A kultisták még egymástól is rendkívül különbözőek, így aligha lehet egységes szervezetről, vagy jellemző mintázatokról beszélni. Mindannyiuknak megvan a maguk története, de egy biztos: a lelkük üdvét és az ép elméjüket adták az erőért cserébe.


Hogyan lesz valakiből kultista?

Noha a mélységiek Veronia szerte bárhol, bármikor és bárkit képesek megkísérteni, suttogásukkal és rémísztő álmokkal az őrületbe kergetni, ahhoz, hogy valakiből kultista legyen ez még nem elég. Fontos, hogy az illető önként ajánlja fel az életét és a szolgálatait a leendő mesterének, ez után pedig magába fogadja a mélységi testének egy darabját. Ez az aktus számtalan módon megtörténhet, lehet teljesen észrevétlen, fájdalommentes, adott esetben gyönyörteljes élmény, de akár rettenetes és traumatikus is.

Milyen kultistának lenni?

A kultista a mélységi befogadása után után folyamatos telepatikus kapcsolatba kerül a mesterével, aki jutalmazni és büntetni is tudja, továbbá megajándékozza őt csodálatos, ám egyben rettenetes képességekkel. (A kultista képességek leírása ITT található.) Minden mélységi mást vár el az őt követőktől, vannak akik csak feltétlen hódolatot, ezek a kultuszok általában együtt maradnak, mintha szerzetesek lennének, és borzalmas, véres és groteszk szertartások közepette imádják a mesterüket. Más mélységiek saját célokkal rendelkeznek, ők egyenként vagy csoportban adnak a szolgáiknak változatos feladatokat, de soha senki sem lehet biztos abban, hogy pontosan mik is ezek a célok.
A mélységivel fenntartott folyamatos kapcsolat megterhelő a halandók elméje számára. Önmagában a hatalmas erő állandó közelsége is megroppanthatja valakinek a józan eszét, ráadásul a kultisták útjaik során válogatott borzalmakkal találkoznak, ahol elmosódhatnak a valóság és a képzelet határai. Idővel mindannyiunkon jelentkeznek az őrület változatos tünetei, esetükben már nem nagyon lehet sem józan észről, sem megfontoltságról, sem pedig realitásokról beszélni.

Ez tetszik. Milyen mesterek közül válogathatok?

Noha elméletileg nem lehetetlen, hogy egy halandó keressen fel egy mélységit és álljon a szolgálatába, még senki sem mesélte, hogy így történt volna. Az adott bukott szokta felkeresni a halandót, akit valamiért kiválaszt, ennek a kiválasztásnak az okai olykor egészen rejtélyesek, és mások számára akár logikátlannak is tűnhet. A mester lehet egy más világban tevékenykedő, mondhatni „ismert” mélységi (róluk leírás szintén ITT), de még az is lehet, hogy egy újonnan felébredt, Veroniával még éppen csak ismerkedő entitásról van szó.


Mit fognak mások gondolni?

A kultistákat a nekromantákon kívül minden másik frakció üldözi, ők még Hellenburgban sem számíthatnak sem toleranciára sem kegyelemre. Még a nekromanták is fenntartásokkal kezelik őket, és az őrületük miatt csak a legritkább esetben lépnek szövetségre a kultistákkal. Annyira ritkán, hogy jelent ismereteink szerint ilyen még nem is történt egyáltalán.
Ha elfognak egy kultistát, arra vagy kivégzés vár, vagy ha őszintén megbánja a bűneit, akkor az egyházak bizonyos tagjai ismernek olyan technikákat, amikkel képesek megtisztítani egy kultista testét és elméjét a mélységi darabjától. Ám ahogyan a kultistává váláshoz is önkéntes beleegyezés szükséges úgy a megtisztulásnak is feltétele az önkéntesség.
A jó hír viszont az, hogy ellentétben a démonokkal, a kultistákról senki sem tudja megmondani, hogy pontosan mifélék. Noha a mágiát érezni bennük - ahogyan minden mágiahasználóban - ha valaki elég ügyes akár nagyon sokáig is képes lehet eltitkolni a valódi kilétét.

Kultista előtörténet

Név: A kultisták több játszható faj sorai közül kikerülhetnek, így az esetek többségében adott fajra jellemző névvel bírnak. Emellett gyakran használnak álnevet, vagy fedőnevet.
Faj: Az emberek, tündék, sötét tündék lehetnek kultisták. A démonoknak és vámpírok csak a másodlagos kasztja lehet kultista, míg a nefilimek egyáltalán nem állhatnak közéjük.
Frakció: Az a csoport, állam, vagy egyéb szervezet, aminek a karakter részese. A kultisták nem tömörülnek egységes frakcióba, így ide azt várjuk, hogy melyik mélységit szolgálják.
Kaszt: ide mindig „kultista” kerül
Nem: A karakter neme (Férfi vagy Nő, fiatal karaktereknél a Fiú vagy Lány is elfogadható)
Kor: A karakter tényleges kora.

Kinézet: A karakter külső leírása, szemszín, hajszín, testmagasság, öltözködés. Mivel a kultisták általában rejtik kilétüket ez akármilyen lehet, a mélységi szolgálata nem jár külső elváltozással. Ha összegyűlnek egy szektában, akkor gyakran öltenek magukra misztikus, csuklyás köpenyeket.

Jellem: A karakter jellemének leírása. Miket szeret, miket nem szeret, hogyan viselkedik a mindennapokban, hogyan veszélyben vagy ingerülten. Mi motiválja, mi tántorítja el. Kultistáknál fontos megjegyezni, hogy előbb-utóbb produkálni fogják az őrület jeleit, a különböző pszichózisok esetében elvárjuk az alapos utánajárást!

Előtörténet: Legalább 1000 szavas történet, amely bemutatja a karakter életét azelőtt, hogy a játék elkezdődne számára. A kultista előtörténetnek mindenképp tartalmaznia kell az alábbi elemeket:

 • Hogyan lépett vele kapcsolatba először a mélységi?
 • Mi vette rá a karaktert, hogy szolgáljon egy bukott fenevadat, vállalva ezzel az üldöztetést?
 • Hogyan változtatta meg ez az esemény a karakter életét?


A kultisták esetében nem lehet meghatározó történelmi eseményekről beszélni, de a világ általános történelmét érdemes ennek ellenére is elolvasni!

View user profile http://ashesofazrael.hungarianforum.com

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum