Log in

I forgot my passwordcBox

Latest topics

» Tuatha dé Danann
by Sarathiel Mon Jun 17, 2019 12:02 pm

» Mélységiek
by Sarathiel Sun Apr 07, 2019 11:39 am

» Démonok
by Sarathiel Sun Apr 07, 2019 12:42 am

» Tündék, sötét tündék
by Sarathiel Sat Apr 06, 2019 1:32 pm

» Bestiárium
by XIII. Sixtus Wed Apr 03, 2019 9:30 pm

» Kultisták
by Sarathiel Tue Apr 02, 2019 10:41 pm

» Your first subject
by Sarathiel Tue Apr 02, 2019 9:14 pm

» A protestáns Egyház
by XIII. Sixtus Mon Apr 01, 2019 11:25 pm

» Diachonos
by Sarathiel Mon Apr 01, 2019 9:14 pm

Most active topic starters
Sarathiel
A képességek rendszere 1szava10A képességek rendszere Voting_bar2A képességek rendszere 1szava11 
Kultista Tündér
A képességek rendszere 1szava10A képességek rendszere Voting_bar2A képességek rendszere 1szava11 
XIII. Sixtus
A képességek rendszere 1szava10A képességek rendszere Voting_bar2A képességek rendszere 1szava11 

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 11 on Sun Feb 03, 2019 11:41 am
September 2019
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Calendar Calendar

QfA Discord

You are not connected. Please login or register

A képességek rendszere

Go down  Message [Page 1 of 1]

1A képességek rendszere Empty A képességek rendszere on Thu Nov 22, 2018 6:17 pm

"A démon egyetlen ujját hajlította be csupán, a világ mégis mintha megcsavarodott volna. A vámpír csak meredten nézte, utána egyetlen csettintéssel a pokol fekete lángjait szabadította el, én pedig csak álltam ott és néztem a félelmetes erők párharcát. Torz szörny volt mindkettő atyám, olyan hatalommal, amely csak az Istennek járna."

Kartephilus lovag, Ordo Malleus

Veronia különleges föld, lakói szinte minden lélegzetükkel magukba szívják a rejtélyes, láthatatlan szubsztanciát, amelyet mágiának nevezünk. Ez a mágia pedig hatalmas erőt ad a kezükbe, természetesen megkérve az árát is.

Képességek használata
Legyen az egy varázsló nyers arkánenergiát megidéző sugara, vagy egy kardforgató sebességét emberfeletti szintre emelő harci varázslat, a mágia adta képességeknek alapvetően két típusát különítjük el.


  • Bűbáj - Egyszerűbb varázslatok, főképp a fegyverforgatásra képtelen mágusok eszköztárának fontos elemei. Noha alkalmazásukkor a használó átáramoltatja a mágiát a testén, az nem tesz kárt benne így játéktechnikailag a Bűbájok sem varázserőt nem fogyasztanak, sem időt nem igényelnek újbóli használatuk előtt. Ezzel együtt azonban időbe kerül kivitelezni őket, így az ilyen varázslatoknak sebessége van. A Bűbájok sebességét ún. x/egyeztetős kör mértékben adjuk meg. Az egyeztetős kör azt az időtartamot jelenti, amelyet a megbeszélések alatt a mesélő egy-egy játékos egy cselekvésére ad. Egy 2/kör sebességű varázslat tehát pontosan kétszer használható az egyeztetések közben a mesélő által hagyott idő alatt, miután a játékos átadná a kört a társainak vagy a mesélőnek. Nem egyeztetős játékokban ezt az egyszerűség kedvéért posztonként értjük.

  • Mágia - Bonyolult vagy jelentős erőket megmozgató varázslatok, amelyek könnyen megfordíthatják egy-egy összecsapás eredményét. Ezek a képességek azonnal létrejönnek, azonban minden karakter csak a kasztjára jellemző számút használhat egy küldetés alatt, egészen a záróposztig. Tehát ha egy mágusról van szó, akinek öt Mágia használatra van lehetősége, úgy a küldetés nyitóposztjától a záróposztjáig maximum öt Mágiát használhat el. Ez lehet ugyanaz az öt Mágia, de akár öt teljesen különböző is, az egyetlen kikötés az összesített számukban van.


Képességek szerzése
A fórumstaff által összeállított képességek megszerzéséhez két feltételnek kell teljesülnie. Először a karakternek fel kell oldania a megszerezni kívánt képességet, ezután pedig meg kell vásárolnia.

A képességek rendszere SkilltreeA minden játékos által megszerezhető képességek ún. képességfákat alkotnak. Ezeken a képességfákon összesen öt képesség található, erősség szerint I., IIa., IIb., III., és IV., jelzéssel ellátva.
Feloldani egy képességet szintlépésekkel lehet. Az előtörténet elfogadásakor, valamint minden szintlépéskor a játékos választhat egyet a kasztja képességei közül, amelyet fel kíván oldani. Fontos figyelemmel tartani, hogy egy képesség csak akkor oldható fel, ha az adott fában minden azt megelőző képesség is feloldásra került. Tehát például egy III. erősségű képesség csak akkor oldható fel, ha az I., IIa. és IIb. képességek is fel lettek oldva.
Amennyiben a játékos feloldott egy képességet a megszerzéséhez a képesség leírásában feltüntetett árat kell kifizetnie. A képességek árát Váltóban adjuk meg, amely az oldal hivatalos pénzneme.

Minden játszható kaszt négy választható képességfával rendelkezik, amelyek mind egy kissé más játékstílust tesznek lehetővé. A játékos nem köteles végigjárni a kasztja egyikfáját, mielőtt feloldhatna egy másik fán található képességet, azonban itt is figyelemmel kell tartani, hogy a képességek egy fán belül csak egymás után oldhatóak fel.

Pályázott képességek
Amennyiben a játékosok nem elégedettek a staff által felkínált képességekkel, vagy szeretnék kiegészíteni az eszköztárukat lehetőség van egyedi varázslatok pályázására. Ezek a pályázott képességek nem sorolhatóak be erősség szerint és nem szükséges őket feloldani, megvenni azonban igen. A képességek pályásának formai követelményei a következőek:

Név:
A képesség neve a faj által használt nyelven (Valamint magyarul)
Típus: Bűbáj vagy Mágia
Ár: Az elbíráló staff tag állapítja meg, a képesség relatív ereje alapján
Leírás: Egy részletes leírás a képesség pontos működéséről és ízlés szerint az audiovizuális megjelenéséről. Ajánlott a képesség tényleges felhasználását leírni, ugyanis a pontatlanul megfogalmazott képességeket a staff nem engedi át, a rejtett erősségű, igazságtalanul felhasznált képességekért pedig büntetést szabunk ki.

View user profile http://ashesofazrael.hungarianforum.com

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum